Топ 3 лаптопа за вашия бизнес в началото на 2020

топ бизнес лаптопи за 2020

В основата на всеки онлайн бизнес е устройството, през което той трябва да се управлява. А кои са тези устройства, които се използват най-масово? Разбира се, че става дума за лаптопи и компютри. Ако предпочитате сравнително по-добрите възможности за цена-качество при настолните компютри, имате доста възможности, но ако предпочитате свободата и мобилността на лаптопите, значи сте попаднали на правилното място.

В следващите редове ще разгледаме три модерни лаптопа, подходящи за вашите бизнес нужди. Разбира се, технологиите напредват с бързи темпове и излизат все по-нови модели, но тези трите са изключително подходящи за вашите нужди, като са актуални към началото на 2020 година. Уверяваме ви, че ще ви свършат работа за доста дълъг период от време. Нека започваме.


HP Elite Dragonfly – елегантен дизайн, използване като таблет и много мощ на едно място

hp elite dragonfly

Въпреки че цената на Dragonfly ще се стори висока за мнозина, този лаптоп определено дефинира какъв точно трябва да бъде един бизнес лаптоп. Устройството на HP разполага с тънък корпус и гъвкави панти, с които да превърнете вашия лаптоп в таблет само с едно леко завъртане. Тежи само 1кг, което го прави изключително удобен за пренасяне. 13.3-инчовият дисплей на HP Elite Dragonfly впечатлява с изящна яркост, обвита от алуминиевия корпус на устройството. Другите положителни качества на лаптопа включват удобна клавиатура, висока производителност и различни защитни функции, сред които и сензор за пръстов отпечатък.

Предлага се с различен тип характеристики, които включват Intel процесори от типа Core i3, Core i5 и Core i7. За дисплея също има два варианта, като може да избирате от такъв с Full HD или 4K резолюция. RAM паметта варира между 8GB и 16GB, докато дисковото пространство е до 2TB, но има и варианти с 512GB SSD.

 • Модерен дизайн с лек корпус
 • Дълъг живот на батерията
 • Удобна клавиатура
 • Висока производителност
 • Ярък дисплей с 4K резолюция
 • Изискват се леки настройки по аудиото
 • Цената е твърде висока за българския пазар

Apple MacBook Pro – високо качество и цена, които си заслужават

apple macbook pro 16

Ако сте феновете на Apple и техните лаптопи, MacBook Pro 16“ определено ще спечели вашето внимание. Ако имате нужда от нов бизнес лаптоп и сте готови да отделите над 6000 лева за него, горещо ви препоръчваме този модел на Apple. Устройството идва в няколко варианта с различни характеристики, но всеки от тях си заслужава. Intel Core i7 и Core i9 са възможностите за централен процесор, докато RAM паметта варира между опции с 16GB, 32GB и 64GB. Дисковото пространство за съхранение също варира, но достига до зашеметителните 8TB! Дисплейът е 16-инчов, но резолюцията му не е 4K, което се явява един от недостатъците на MacBook Pro. Въпреки това, видео картите Radeon Pro 5300M и 5500M допринасят за безпроблемното графично изживяване.

MacBook Pro 16 тежи 2кг, а специалистите го посочват като устройството на Apple с най-добра клавиатура. Тя използва т.нар. Butterfly механизъм, с който се работи доста по-удобно при писане. Издръжливостта на батерията е други голям плюс на този лаптоп със своите 11 часа продължителност. Мнозина ще посочат цената на MacBook Pro 16 като основен фактор, че машината не си заслужава, поради няколкото минуси, но това е една наистина подходяща работна станция, от която безпроблемно да водите своите бизнес дела. Apple MacBook Pro затвърждава добре познатото качество, с което американският производител е познат.

 • 16-инчов дисплей с тънка рамка
 • Подобрена клавиатура
 • Изключително висока производителност
 • Мощно 6-канално аудио
 • Дълъг живот на батерията
 • Дисплейът не е 4K
 • Липсва слот за SD
 • Налични са само USB-C тип портове
 • Много висока цена

Lenovo ThinkPad X1 Carbon – удобен, лек и мощен

lenovo thinkpad x1 carbon

7-та генерация на Lenovo ThinkPad X1 Carbon е третият бизнес лаптоп, който ще разгледаме. В сравнение с предишните версии на модела, при този има подобрения в говорителите, а също така са добавени и някои защитни функционалности, като капачето за камерата. Машината се предлага в два вида 14-инчови дисплеи – 1080p Full HD и 4K. Предимството на първия пред втория тип е, че при него батерията трае значително повече време.

Шасито на лаптопа е изключително леко – тежи малко над 1кг. Удобната и устойчива клавиатура също е сред отличителните черти на ThinkPad X1 Carbon. Предлага се с процесори на Inter Core i5 и Core i7. RAM паметта варира между 8GB и 16GB, а мястото за съхранение е от 256GB до 1TB SSD. Друга интересна информация за модела е, че „по-слабите“ конфигурации са на изключително достъпни цени, но при по-мощните модели цената доближава предишните 2 варианта.

 • Модерен дизайн с лек корпус
 • Клавиатура от най-високо ниво
 • Дълъг живот на батерията при варианта с дисплей 1080p
 • При модела с 4K дисплей батерията трае по-кратко време
 • Липсва microSD слот

Въпреки че посочените модели лаптопи не са за всеки джоб, те определено представляват най-високото ниво на преносимите бизнес машини. С подобен лаптоп ще забравите за проблемите от технологично естество поне за няколко години напред, стига да го поддържате и да не се стига до ремонти. В другите ни материали от тази категория може да прочетете и за доста по-бюджетни решения, с които да управлявате своя онлайн бизнес.

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *