Идеи за работа онлайн от вкъщи

онлайн работа от вкъщи

С развитието на технологиите и онлайн бизнеса като индустрия, много хора получиха възможността да работят от своите домове. Разбира се, те не са задължени да го правят точно от дома си, тъй като дистанционната работа до голяма степен осигурява гъвкавост в избора на работно място. В днешно време, да работите в уюта на своя дом не е никак невъзможно, а в следващите редове ще разгледаме и различни идеи за работа вкъщи.

Ще насочим вниманието ви към няколко основни идеи, като към всяка ще посочим възможности, които всеки може да опита. Целта е да дадем идеи за хора от всяка възраст.

Преди да преминем към идеи за онлайн работа от вкъщи, нека отговорим на два интересни въпроса.

Можем ли да работим вкъщи на постоянна работа?

Да. В наши дни има доста фирми, предлагащи професии, чието изпълнение е напълно възможно у дома. Разбира се, не се срещат много такива в България, след като тази практика е доста по-популярна на запад. Може обаче да следите обявите за работа в сайтове като Jobs, които предоставят опция за търсене на дистанционна позиция.

Къде да намерим допълнителна работа онлайн от вкъщи?

В нашия сайт има немалко материали свързани точно с този въпрос. Някои от вас може би знаят, че сайтовете за фрилансъри са най-голямото средище за търсене на дистанционна работа. Това е така, понеже там повечето задачи са изпълними изцяло онлайн, чрез вашия компютър.

След като отговорихме на два от най-често срещаните въпроси по отношение на работата от вкъщи, нека преминем по същество и да видим какво точно може да работите у дома.


Възможности за работа в онлайн сайт

Според данни на уеб сайта Internet Live Stats, към момента има над 1.7 милиона уебсайта. Разбира се, не всички са активни, но броят на сайтовете в Интернет се увеличава, а това означава, че пропорционално ще нарастват и тези страници, които ще предложат възможност за работа.

Има сайтове, които търсят хора за писане на съдържание, други сайтове пък се нуждаят от хора, които да създават аудио или видео съдържание. Трети имат нужда от персонал, който да изпълнява функция по поддръжката на сайта. Възможностите са много. Нужно е да определите своите качества и да потърсите позиция, която ще изпълнявате без проблем.

Да вземем за пример, че умеете да пишете уникално и качествено съдържание. Това ви отваря много врати. Може да изпълнявате ролята си на копирайтър в сайтове на всякаква тематика, която е в арсенала ви. По този начин дори може да намерите повече от една позиция, т.е. да пишете за повече от един сайт и реално да получавате приходи от две или три места.

Като за финал на тази точка, ще ви дадем реални примери за най-търсените позиции в сферата на уебсайтовете, които се предлагат в сайтовете за фрилансъри:

 • Онлайн рисърч
 • Уеб разработчик за WordPress или Shopify
 • Писане на съдържание
 • Изработка на логота и банери

Всяка една от тези позиции изисква определени знания, но ако намирате себе си в тях, може да опитате.


Работа от вкъщи за въвеждане на данни

работа като оператор на данни

След като вече видяхме първите примери за работа у дома, нека се насочим към нещо по-конкретно, а именно възможността за работа като оператор въвеждане на данни. По принцип, тази позиция също може да бъде изискваща, но това не е задължително. Има доста възможности в тази област, които очакват просто да разбирате от Excel таблици, в които да въведете определена информация.

Често срещани обяви за фрилансъри от този тип са тези за прехвърляне на определена информация от един тип файл на друг. Най-вече прехвърлянето се изисква да бъде в табличен вид.

Въвеждането на данни може да не се понрави на всеки, но пък е доста удобен вариант за работа от вкъщи. В повечето случаи работодателите поставят задачи с доста солиден обем, а заплащането не е от най-щедрите. Това обаче е доста относително и зависи от всеки един от нас. Ако смятате, че цената ви устройва спрямо количеството работа, което ще извършите, защо да не опитате. Хубавото тук е, че когато веднъж осъществите контакти със сериозни хора и те са доволни от вашата работа, следващият път те ще потърсят директно вас за подобна задача.

Ето и кои са най-често срещаните обяви за работа, които изискват въвеждане на данни:

 • Онлайн проучване и извеждане на конкретна информация от посочени страници
 • Попълване на информация относно конкретни продукти
 • Прехвърляне на информация от един файлов формат към друг

Работа като преводач

Ето ви още една възможност за работа от уютния ви дом – превеждайте. Условието тук, разбира се, е да владеете прекрасно поне 2 езика. И сами се досещате, че най-голям брой от обявите за подобни позиции изискват като втори език английския. Ако нямате проблеми с преводите между български и английски, както и обратния вариант, със сигурност ще може да кандидатствате на доста места. Далеч по-особен случай ще сте обаче, ако владеете друг език, освен английския.

Рядко срещани са обявите за преводи от български на чужди езици като немски, френски или испански, но пък не са изключени. Като се има предвид, че хората, които ще могат да осъществят тези преводи, са значително по-малко на брой от тези с перфектния английски, конкуренцията няма да е голяма. Другият плюс на работата като преводач е, че няма значение на колко сте и с какво се занимавате. Ако владеете езиците писмено и ги разбирате, ще може да се справите с всяка задача.

Има доста проекти в Интернет, които започват на конкретен език, но впоследствие решават да разширят дейността си. Това означава, че предлаганите услуги трябва да се опишат и на други езици. Ето в такъв момент компаниите се нуждаят от преводачи и много от тях ги търсят именно като фрилансъри. Разбира се, ако проектът е по-мащабен и е ясно, че винаги ще са налични задачи за превод, компаниите търсят и преводачи на постоянен договор. Най-хубавото е, че може да извършвате тази позиция и от вкъщи.

Най-често срещаните обяви за работа онлайн като преводач с включен български език в условията са:

 • Превод от английски на български, както и обратното
 • Превод на конкретен текст, статии или книга
 • Превод на рекламни текстове
 • Превод от немски на български

Съветваме ви горещо да не използвате автоматични услуги за превод като Google Translate, с които да “превеждате” цели текстове. Това определено няма да ви спечели висок рейтинг. По-добре се отдайте на натуралния и естествен превод, с който ще спечелите работодателя.


Работа от вкъщи за майки

работа за майки вкъщи

Тази тема спокойно може да се изнесе и в отделен материал, но ще отделим внимание на нея и в тази статия. Причината е високото ниво на търсене на работа онлайн от дамите. Това се налага, понеже често те са принудени да си останат вкъщи по една или друга причина.

Възможностите за дамите се простират доста далеч, като могат да бъдат дори основата на потенциален собствен бизнес. Всяка една майка може да потърси себе си и в изброените по-горе професии за работа онлайн у дома. Има обаче и други добри идеи.

Характерно за жените е, че умеят да се справят добре в кухнята. Ако готвенето е вашата страст, спокойно може да създадете собствен сайт за рецепти или пък блог, в който да споделяте нестандартни ястия, които сте приготвили. Тази идея може да се осъществи и по друг начин. Повечето хора намират за по-приятно гледането на клипове, отколкото четенето, така че може да записвате как приготвяте различни ястия и да ги споделяте в социалните мрежи. По този начин ще си спечелите последователи, а след това може да печелите от реклами.

Не всяка майка обаче има това време, след като вкъщи обикновено трябва да се грижи и за децата си, както и за къщната работа. Ако не може да си позволите постоянно да извършвате дадена дейност в рамките на определено време, може да се насочите например към работата от вкъщи като консултант или поддръжка на клиенти. По този начин ще се наложи да отговаряте на запитванията само когато такива са налице. Има Call Center компании, които предлагат подобни позиции. Някои от тях обаче може да изискат да сте на разположение 24 часа в денонощието.

Ето и някои други идеи за работа от вкъщи, които са подходящи за майки:

 • Дистанционен мениджър на профили в социалните мрежи
 • Продажба на продукти онлайн или по телефона
 • Професионален консултант по красота
 • Частни уроци онлайн чрез интерактивни платформи и видео разговори

Ако сте решили да си останете вкъщи и да изкарате пари, определено не се намирате на глуха улица, понеже има кой да чуе вашето желание. Първата стъпка обаче е ваша, понеже се изисква да потърсите работа онлайн, която ще ви позволи да изпълнявате задачите у дома или пък на друго любимо място. Къде може да направите това? Съветът ни е да следите българските сайтове с обяви за работа, които включват и дистанционни позиции, както и freelance сайтовете. Там ще се нуждаете поне от още един език, но пък си заслужава, понеже имате възможност да реализирате доста добри печалби.

При положение, че изпълнявате конкретни задачи онлайн от различни работодатели, ако успеете да управлявате правилно своето време и ресурси, определено може да си докарате доста солидна сума всеки месец. Когато изградите нужните контакти и се докажете в работата си, едва ли ще имате проблеми с намирането на нови и нови предизвикателства. А какво по-хубаво от това да работите от вкъщи, в уюта на своя дом или всяко друго място, което пожелаете.

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *