8 идеи за работа онлайн в сферата на услугите

идеи за работа в сферата на услугите

В онлайн пространството имаме възможност да се възползваме от голям брой професии и възможности. Ако в миналото някои професии са били възможни единствено в реална среда, сега те могат да бъдат постигнати и във виртуална. В следващите редове ще разгледаме 8 идеи за работа в мрежата, които може да се изпълняват отвкъщи или пък да се превърнат във вашето бизнес поприще. Всяка една от тях е в сферата на услугите.


Обслужване на клиенти и Телемаркетинг

Всеки вид телемаркетинг и подобен вид обслужване на клиенти изисква от вас единствено да разполагате с телефон и познания в съответната област. Това превръща тази професия в изключително удобно за изпълнение, докато сте у дома, а и дори когато изпълнявате и други задачи.

Има много компании, които търсят дистанционни служители за изпълнение на ролята по обслужване на клиентите на компанията. За такива работни позиции може да потърсите в сайтовете за фрийлансъри. Разбира се, за подобна работа обикновено се изисква задължително владеене на английски език, но изискванията може да са насочени и към други езици. Освен, че може да работите тази професия у дома, също така имате опцията да създадете собствена компания за телемаркетинг, която да работи дистанционно и сами да се предлагате на компаниите, които търсят подобна услуга.


Техническа поддръжка

професия техническа поддръжка

Подобно на предишната професия, и тук може да работите у дома. При техническата поддръжка ще ви са нужни подходящите знания, с които да я изпълнявате. Освен тях се нуждаете от компютър и Интернет, за да отговаряте на поставените въпроси. В доста от случаите може да се изисква и да отговаряте по телефона. Сега обаче актуална е поддръжката и чрез т.нар. live chat (чат на живо), който доста потребители предпочитат пред това да звънят по телефона.

За подобна позиция може да проверите в обявите за дистанционна работа, както и в сайтовете за фрийланс.


Терапист

Този вид професия не е за всеки, но отново е възможност, от която някои могат да се възползват. За целта е нужно да имате познания в областта на психологията, терапията и консултациите. В днешно време всичко това може да се практикува изцяло онлайн, благодарение на сайтове като TalkSpace и BetterHelp. Има хора, на които им е трудно да изложат проблемите си лице в лице, така че за тях дигиталната консултация ще бъде доста по-удобна.

Терапиите, които ще предлагате, могат да бъдат от различно естество, независимо дали става дума за личностно развитие, финансови консултации или нещо друго. Очакванията са онлайн терапевтичните услуги да набират все по-голяма популярност в бъдеще.


Персонален/Виртуален асистент

Тази позиция ви позволява да бъдете важна фигура в изпълнението на определени задачи на дадена компания или за конкретен човек. Онлайн виртуалните асистенти най-вече изпълняват задания по въвеждане на данни, обработване на информация, рисърч или управление на събития.

Ролята на персонален асистент може да бъде доста разнообразна и атрактивна, като някои от задачите ви могат да изискват и офлайн изпълнение. Цялостното управление обаче се прави онлайн.


Онлайн дарения и търсене на инвеститори

Още една възможност, с която може да се развивате онлайн, е тази за търсене и привличане на дарители и инвеститори за определен бизнес или проект. Целта е да се свържете с конкретна компания, която предлага подобна позиция и да започнете с промотирането на бизнеса ѝ. Също така, подобна позиция може да включва промотиране на дарителска кампания, за която също да търсите хора с добра воля, които да подпомогнат каузата.

Хубавото тук е, че тази професия може да се изпълнява изцяло онлайн, като не е задължително да обикаляте физическите офиси на различни компании и хора.


Онлайн Диктор

професия voiceover artist

Всяка реклама, която слушате по телевизията, в даден сайт или по радиото, е записана от някой диктор или т.нар. voiceover artist. Както и сами се досещате, рекламите днес представляват изключително голяма индустрия, в която има място за развитие за много хора.

Вие имате възможност да предлагате услугите си онлайн, като приемате задачи, които изискват записването на вашия глас към определено видео или просто като аудио. Доста по-лесно ще ви е, ако имате текста, който трябва да запишете. Някои сайтове, които може да проверите за подобни професии, са Voice123, Voice Bunny и Voices.com.


Транскриптор

При този вид работа не се изисква да записвате вашия глас, а обратното – да чуете какво се казва в конкретен видеоклип или аудио запис и да напишете всичко това в текстов формат. Разбира се, тук двете много важни умения са да умеете да се концентрирате върху конкретното аудио и да пишете доста бързо.

Може да разгледате предлаганите услуги и възможности от компаниите Transcribe Me и Scribie.


Планиране на меню за хранене

В забързания начин на живот, доста хора нямат възможността, а и знанията, да подредят богато меню, изпълнено с всички необходими съставки, които трябва да се приемат в рамките на деня. Ако имате познания в сферата на готвенето и различните хранителни вещества, тази професия може да ви допадне. Въпросът е да си намерите клиенти. Обикновено, ако намерите няколко, твърде вероятно е те да ви препоръчат и на свои познати.

Планирането на храненето през деня е присъщо за фитнес инструкторите, които нагаждат храненето на своите клиенти спрямо тренировките им. Въпреки това обаче, има хора, които не тренират, но искат да се хранят здравословно. Ако вие имате нужните познания да им помогнете, може да потърсите за подобни задачи в известните фрийланс сайтове.


Представихме ви няколко идеи за работа онлайн, доста от които дори може да превърнете в собствен бизнес, след като придобиете нужния опит. Добрата новина е, че доста от тях може да изпълнявате и като втора работа, докато работите на постоянната си работна позиция. Важното за да стартирате е да пробвате, така че оттук нататък всичко е във вашите ръце.

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *