7 начина да печелите онлайн чрез креативност

идеи за работа и бизнес чрез креативност

Ако сте креативна личност или вашата страст е свързана с нещо интересно от сферата на изобретателността, не пропускайте да се замислите за възможностите, които имате. В Интернет има най-различни начини, с които да превърнете вашата страст в бизнес. По този начин няма да се налага да работите буквално, защото ще правите това, което ви харесва, а в същото време ще монетизирате своя труд. За да ви помогнем в избора на креативна идея, с която може да откриете себе си, събрахме 7 популярни начина, които може да опитате.


Писане на електронни книги

писане на е-книга

Онлайн пространството позволява на писателите и копирайтърите да печелят от своя труд по най-различни начини. Ако сте копирайтър на свободна професия, често ще се сблъсквате с разнообразни задачи и условия, които ще варират едни от други. По този начин не може да се съсредоточите точно върху конкретен проблем. Ако обаче решите да напишете електронна книга, нещата са доста по-различни. В този случай вашите усилия са насочени към точно определена цел.

Ако писането е вашата страст, защо пък да не я превърнете в печеливш източник на доходи. И то не като работите за някого, а за себе си. В днешно време има доста безплатни електронни книги на най-различни теми или пък романи. Идеята на повечето нови писатели в областта е да завладеят интереса на потенциалните си читатели с безплатни произведения, след което да им предложат и нещо ново срещу конкретна цена. Това е добра стратегия, но пък защо да не направите фурор още с първата си е-книга. Важното е да я напишете интересна и завладяваща. Такова трябва да е и името ѝ, а също така и резюмето, с което ще я представите. Тези две неща трябва да са толкова добри и убедителни, че да накарат хората да си купят вашата книга.


Фотография

креативност чрез фотография

Още една креативна страст, която може да превърнете в личен бизнес. Разбира се, и тук конкуренцията е огромна. Това обаче не означава, че не може да успеете. Разбира се, професионалното снимачно оборудване няма да ви се стори много евтино в началото, но пък с изящните снимки, които направите, бързо ще покриете инвестицията си. Наличието на хубава техника обаче няма да ви направи фотограф, който всеки да търси.

Ако снимките са вашата страст, значи се очаква да виждате отвъд детайлите. Да улавяте точно тези мигове, които другите не виждат или са пропуснали. Промотирането ви като фотограф не е трудна задача, защото може да се извърши чрез личен сайт, блог или в социалните мрежи. По-трудно е да спечелите клиентите си. Добра идея е да започнете с няколко безплатни фото сесии, а също така да направите снимки на природата или на нещо, с което ще изпъкнете. Покажете своята работа на феновете си. Те сами ще свършат останалото.

В Интернет има и сайтове като Shutterstock и iStock, където може да продавате своите фотографии. Хубавото е, че всяка качена от вас снимка си остава в сайта и се предлага на посетителите. Няма значение дали ще започнете да печелите веднага или не. Това обаче е добър начин да промотирате работата си и да припечелите от нея.


Блогване

създаване на блог

Много хора всъщност не разбират колко сериозен бизнес може да бъде управляването на собствен уебсайт. Това е начин, с който могат да се правят доста пари, като най-важното тук е да впрегнете своята креативност, за да измислите темата на сайта. В началото може и да нямате чак толкова посетители, едва ли ще имате и приходи, но веднъж достигнали до аудиторията, която ще бъде заинтригувана от вашата работа, хобито ви може да се превърне в основна дейност.

Ако създадете блог, в който ще промотирате свой бранд, може да приложите и онлайн магазин към сайта си, в който да печелите чрез мърчандайз. Той може да включва чаши, тениски, интересни плакати и други. Ако пък блогът ви е с друга насоченост, може да прибегнете до афилиейт маркетинга и да печелите от комисиони. Ако имате много посетители ежедневно, спокойно може да предлагате реклама на сайта си.

Съветът ни е да изберете тема за своя блог, от която наистина се вълнувате. Само по този начин ще успеете да предложите на читателите си максимална стойност. Тенденциите в онлайн блоговете напоследък включват теми, свързани с храненето, как да правим пари онлайн, съвети за срещи.


Дизайнер на тениски

дизайн на тениски

Работата като графичен дизайнер на свободна практика не е единствената опция за талантливите и креативни хора, които притежават око към детайлите. В Интернет има сайтове, които предлагат опцията да изградите своя дизайн над различни тениски и да ги продавате.

Сайтовете, които може да проверите, са Redbubble и Cafepress. В тях ще намерите повече информация как работят самите платформи. Ако имате добра идея за дизайн на тениски и смятате, че те ще се харесат на хората, защо да не опитате с нея. В началото може да работите с подобни сайтове, предлагащи софтуерната платформа за създаване на дизайни, но на по-късен етап може да преминете към личен бизнес. Ще ви е нужна не малка инвестиция в професионално оборудване за печатане, но пък в дългосрочен план ще сте на печалба.


Създаване на теми за WordPress

изработка на wordpress теми

WordPress е най-популярната система за управление на съдържание, която хората използват за своите уебсайтове. С толкова много сайтове, базирани на Уърдпрес, потребителите търсят по-нови и различни дизайни, за да може уеб сайтовете да бъдат максимално разнообразни. Ако имате нужните умения за кодиране, спокойно може да се насочите към създаването на теми за WordPress.

Доста разработчици прибягват до изработката на безплатни теми, които обаче предлагат допълнителни платени функции. Ако темата ви се хареса на потребителя и на по-късен етап той пожелае да заплати за допълнителните услуги, това може само да ви радва. Има различни пазари в Интернет като Envato и ThemeForest, където спокойно може да предлагате своите разработки. Може да ги промотирате и през личен уебсайт или страница, но в началото ще бъде по-добре да използвате популярните магазини, дори да е нужно да поделите печалбата.


Разработка на апликации

разработка на мобилни апликации

Ако талантът ви е свързан с писането на код за разработка на мобилни приложения, пред вас има наистина големи възможности. Вече всеки голям бизнес в Интернет прибягва до разработката на апликации. Най-популярните системи за подобни приложения са Android и iOS. Най-добре ще бъде да умеете и двете, но дори да владеете нужните знания само за една от тях, пак няма да останете без работа.

Единият от вариантите за разработка на апликации е да работите за някоя фирма или пък като фрийлансър. Така сами ще трябва да си търсите работа в сайтовете за freelance, но пък и няма ограничениe в сумите, които ще спечелите, в сравнение със заплатата на работа. Другият вариант, който е и по-доходоносният, е да създадете свое собствено приложение.

Разработката на лична апликация може да доведе до много голям успех, но и до провал. Съветваме ви да проучите добре идеята си и дори да създадете кратка анкета сред своите познати, с която да проучите дали те ще харесат вашия проект и как той ще им бъде от полза. Може да печелите чрез продажба на вашето приложение или пък чрез реклами в него. Дори да не успеете да монетизирате максимално първата си разработка, тя все пак си остава за вашето портфолио, с което ще се представяте пред потенциалните си работодатели.


Създаване на SAAS приложения (софтуер като услуга)

създаване на софтуер като услуга

SAAS или Software as a Service, представлява онлайн разработка на конкретен софтуер, който изпълнява специфична функция за хората. Примери за такива услуги са Dropbox, Google приложенията като Mail и Docs, Outlook апликациите и други. Истината е, че ако създадете следващия Dropbox, ще останете затрупани под пари, но това определено не е лесна задача.

Най-важното при разработката на подобен софтуер е да впрегнете своята креативност и да измислите тип приложение, което ще бъде от полза на обществото или на определена група от хора. Поставете си като задача техен проблем, решете го и вече ще имате идеята за вашия софтуер. Разбира се, и тук е добре да направите нужните проучвания, след което да се впуснете в същинската разработка на конкретния продукт.


Начините, с които може да печелите пари в Интернет чрез своя талант, не се изчерпват само с тези примери. Ако обичате да пеете и сте наистина добри, може да създадете свой канал в YouTube. Същото може да сторите и ако например сте добри в разказването на вицове и различни истории. Нужно е само да конкретизирате за себе си къде се крие вашата креативност, след което да измислите как тя може да ви донесе приходи в онлайн пространството. Възможностите са много, а началото няма да бъде никак леко, но пък всяко постижение е започнало с решение да се стартира.

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *