5-те най-добри сайта за фрийланс работа през 2020 г.

freelance сайтове за 2020 година

Freelance начинът на работа тотално промени представите ни за възможностите, с които можем да изкарваме пари. Този модел на работа онлайн ни позволява да вършим своите задължения където и да се намираме. Просто приемаме дадена работа в конкретен сайт за freelence–ри, свършваме я в рамките на конкретен период и получаваме заплащане за това. Няма ограничение в работата, която можем да поемем, няма ограничение и в парите, които можем да спечелим. Точно поради тази причина ви представяме петте топ сайт за фрийлансъри, в които да намерите подходящата работа.


Upwork

начална страница на upwork

Upwork се появи на бял свят през 2015 година след сливането на двата сайта за freelance обяви за работа oDesk.com и Elance.com. Само за няколко години потребители на сайта се увеличиха драстично и той се превърна в предпочитано място за търсене и предлагане на работа за фрийлансъри от мнозина. Качеството на услугите, които ще намерите в сайта, е на много високо ниво, а освен това Upwork взима малка такса от спечеленото от вас през сайта. Друг много важен фактор за този сайт е отделът по поддръжка, който винаги е на ваше разположение и ще отговори бързо и адекватно на всяко едно запитване.

Ако търсите работа като фрийлансър, Upwork е страхотен избор. Там ще откриете разнообразни възможности, заради много регистрирани работодатели.


Freelancer

начална страница на freelancer

Може би най-популярният уебсайт за фрийланс работа. Името на сайта е възможно най-подходящото за това и не случайно много хора, които търсят работа, и такива, които предлагат работа, са регистрирани в сайта. Платформата стартира през 2003 година и през годините придоби някои по-малки конкуренти, с което увеличи още повече своята аудитория. Freelancer е най-големият център за аутсорсинг, в който едва ли ще останете без работа.

Freelancer.com се препоръчва за начинаещите фрийлансъри според много от професионалистите в областта, но все пак финалното решение е ваше.


Fiverr

начална страница на fiverr

Смята се за най-големия сайт за малки услуги, който се радва на широка потребителска маса. В него имате възможност да обявите какво бихте свършили за $5 или пък друга сума. В този сайт вие може да разгледате обявите на други хора, които предлагат услуга като вашата и анализирайки ги, имате възможност да подобрите своето предложение.


Toptal

начална страница на toptal

Toptal е един от новите играчи на пазара за фрийлансъри, но в този сайт се приемат главно опитни софтуерни разработчици. Мисията на хората зад сайта е да привлекат най-добрите 3% от разработчиците в световен мащаб, на които да поставят задачи. Това ясно показва, че не всеки един ще може да намери място в платформата на Toptal. Все пак, ако сте достатъчно добър разработчик, за да попаднете в заветните 3%, ще се насладите на доста позитиви. Счита се, че Toptal предлага много по-висок рейт на заплащане спрямо останалите фрийланс сайтове, включително и тези, за които стана въпрос по-рано. В Toptal проектите могат да бъдат както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Тук работодателите имат възможност да наемат опитни програмисти, които да свършат всякакъв тип задачи. Ако се чувствате такъв и искате да опитате от наличните проекти, нищо не ви пречи да опитате късмета си, показвайки своите умения.


PeoplePerHour

начална страница на peopleperhour

Още една мрежа за фрийлансъри, в която те могат да се свързват с работодатели, за да изпълняват техните проекти. Статистиките показват, че над 1.5 милиона фрийлансъри са използвали услугите на този сайт и са спечелили чрез него. Той е подобен на останалите сайтове за фрийланс обяви за работа, но има и някои отличителни качества. Конкуренцията и в PeoplePerHour е доста ожесточена, така че ще трябва да предлагате резонна цена за конкретна услуга и да поддържате качество, за да не оставате без задачи.

Сайтът произлиза от Великобритания, като най-популярните обяви за работа в него са свързани с писане, уеб разработка, дизайн, социални медии и други. Обявите за работа могат да бъдат с фиксирана цена или на час, както казва и името на сайта.


Петте сайта за фрийлансъри, които ви представихме, далеч не са единствените. Те обаче са изключително популярни и подходящи както за напреднали, така и за начинаещи. Предимството при тях е, че има доста обяви и задачи, които очакват да бъдат свършени, а това дава възможност на различни фрийлансъри да покажат своите умения. Ако търсите развитие в тази сфера, определено ви препоръчваме да обърнете внимание на посочените платформи.

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *