5 начина да печелите пари онлайн

5 метода за пари онлайн

В днешно време, Интернет пространството е много повече от източник на новини и място за забавление. Това е среда, в която ежедневно се въртят огромни суми пари. Онлайн пространството позволява на всеки един от нас да изрази своето мнение, да предложи услуга или пък да промотира даден продукт, за да печели пари. Възможностите са многобройни, а стига да имате нужното желание за развитие и, разбира се – за печелене на пари, лесно може да станете част от ежедневния кръговрат на потоците пари в мрежата. В следващите редове ще разгледаме 5 лесни начина, с които може да печелите онлайн. Разбира се, едва ли ще се впечатлите от всяко едно, но не това е целта. По-важното е да се съсредоточите там, където можете да развиете своята идея и да я превърнете в реалност.


Стартирайте собствен блог

Един от най-лесните и бързи начини за започване на онлайн бизнес е стартирането на блог. Има доста платформи за управление на съдържание като WordPress, който води в класациите за популярност, с които лесно да споделяте своите знания, чувства или мисли. Има доста блогове, които не целят печалба. Те обикновено са създадени от известни личности, които споделят своите мисли по различни теми. Въпреки това, вие можете да монетизирате своя блог по най-различни начини.

Сред основните методи за печелене на пари чрез блог са Google AdSense рекламите. Може да ги поставите на различни места по вашия сайт и да печелите при показването им или при кликането върху тях. За България обаче цените при клик и импресия не са много високи. Ситуацията е по-различна при английския пазар.

Друг метод за печелене на пари чрез вашия блог е афилиейт маркетингът. Той ви дава доста възможности, с които да рекламирате и промотирате различни продукти или услуги, печелейки по този начин. Amazon има една от най-популярните партньорски програми, от която се възползват много хора по света.

Има и друг начин да печелите с блога си, а именно като предлагате платено съдържание или с други думи – платен достъп до конкретни материали и статии от сайта. За тази цел обаче, ще трябва първо да натрупате доверие у посетителите си, да изградите солидна база от лоялни посетители на сайта и вече след това да мислите за предлагане на платено съдържание.

За стартирането на блог няма да имате нужда от голяма първоначална инвестиция, така че това едва ли ще е проблем. По-голямата задача е да решите на каква тема ще бъде самият уебсайт. Съветът ни е да заложите на тема, от която се интересувате и която разбирате. Само по този начин ще бъдете максимално полезни на посетителите си.


Създайте онлайн магазин

Друга възможност за печелене на пари онлайн е е-комерс сферата. Създавайки онлайн магазин, вие може да предлагате продуктите си в цялата страна, а защо не и в чужбина. При онлайн магазина може да се наложи по-голяма първоначална инвестиция, но това не е задължителни. Ако имате желание сами да разработвате продуктите, които ще продавате, тогава ще се нуждаете от повече средства. Има обаче и някои други опции, с които първоначалната инвестиция ще си остане малка.

Може би сте чували за дропшипинг? Чрез тази опция имате възможност да продавате продуктите на други онлайн магазини през ваш собствен, като вие приемате поръчките, но вашите партньори ги обработват и изпращат от ваше име. Това е изключително удобен начин за стартиране в e-commerce сферата, ако не разполагате с достатъчно средства.

Друга опция е да се свържете директно с конкретен доставчик. Например, може да изберете такъв от чужбина, който няма представител в България. Ако той се съгласи да работите съвместно, ще може да продавате продуктите и да печелите от тях. Разбира се, тук важно ще бъде впечатлението, което ще оставите у доставчика, както и бизнес планът, с който ще го убедите да продава в страната.


Напишете е-книга

В момента изключително популярни са т.нар. e-books. Има сайтове, които са предназначени единствено за това – авторите да споделят своите електронни книги, а посетителите да ги четат. Разбира се, тук има два варианта – авторът да сподели книгата си безплатно или пък да поиска определена сума за нея.

Ако умеете да пишете добре и имате нужното въображение да измисляте различни истории, защо да не опитате развитие в този бранш. Хубавото е, че когато и да е готова вашата е-книга, тя ще е уникална за пазара и ще има възможност да пробие. Проблемът тук е свързан с това, че у нас тези книги все още не са чак толкова популярни. Ако обаче имате възможност да създадете книга на английски език, шансовете да пробиете са по-големи.

Добра идея при създаването на електронни книги е да започнете с няколко безплатни истории като нов автор. По този начин имате възможността да си спечелите последователи и чак след това да им предложите нещо платено.


Афилиейт маркетинг

Поредният начин, който много хора използват, за да печелят пари в Интернет. Има много компании, които предлагат продукт или услуга в конкурентна ниша. Възможността тяхното предложение да се промотира и от други хора – партньори, им дава шанса да продават и печелят повече. На тази база, афилиейт партньорите печелят определена комисиона. Хубавото при този бизнес модел е, че няма граница колко може да спечелите, а примерите за успешни афилиейт кампании и сайтове не са никак малко.

Удачно е и тук да изберете ниша, от която си имате понятие. По този начин ще можете да представите продукта или услугата на възможно най-разбираем език и по лесен път, с който да достигнете до правилните посетители. Афилиейт промотирането може да става както чрез вашия уебсайт, така и в социалните мрежи.


Участвайте в онлайн проучвания и анкети

Присъствието на всяка една голяма компания в Интернет е от изключително важно значение. Обратната връзка е важна за тези фирми и точно поради тази причина те са готови да плащат на хора, които им я дадат. Това става чрез онлайн изследвания и анкети, които вие може да попълвате, а в замяна да припечелите някой и друг долар. В зависимост колко сложно е проучването, варира и цената му, но някои достигат до $10. Разбира се, за подобни проучвания ще трябва да отделите и малко време, в което да разгледате предложенията на компанията и да изкажете своето мнение.

В тази ниша има и доста фалшиви сайтове, така че е добре да се спрете само на доказаните такива. За да ги откриете, може да потърсите мнения в Интернет на хора, които вече печелят чрез тях. Имайте предвид, че първоначално системите могат да ви ограничат само до няколко анкети на ден, но с времето това може да се промени.

Чрез подобни проучвания определено няма да може да изкарате много пари, но това е един удобен начин за допълнителни доходи на седмична или месечна база.


Разказахме ви за пет доказани начина, с които да навлезете в онлайн бизнеса. Стартирането на всеки един от тях наистина е по-лесно, отколкото смятате. Въпросът е веднъж да започнете и да спечелите първите си пари онлайн, за да се мотивирате още повече. Хубавото при посочените идеи е, че спокойно можете да ги стартирате, докато работите постоянно. Естеството им е такова, че могат да се комбинират с други дейности, но ако дойде момент, в който печелите повече с тях, отколкото на постоянната си работа, имате право да се замислите къде да инвестирате времето си.

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *