Можем ли да тренираме мозъка си за успех?

трениране на мозъка

От доста време е ясно, че човешкото тяло може да се подлага на различни тренировки, за да се развива. Така например спринтьорите развиват своето тяло да бъде по-бързо, да развива по-висока скорост. Бодибилдърите полагат усилия, за да развият своите физически способности. Примерите могат да бъдат многобройни. Замисляли ли сте се обаче, че може да тренирате не само определена част от тялото си, а и своя мозък. Веднага може би ще попитате как става това, как е възможно? Е, възможно е, и ще разгледаме как става това подробно в следващите редове.


Да тренираме мозъка си – мит или реалност

За да успеете наистина да упражнявате своя мозък за конкретни мисли и действия, първо ще трябва да повярвате, че това е възможно. Ако подминете темата с лека ръка без да се замислите по въпроса, няма как да се получи. Тренирането на мозъка на всеки един човек е напълно реална ситуация, като дори не е нужно това да става от някой друг. Треньорът тук сте вие, а тренираният е вашият мозък.

Не забравяйте, че вие сте този, който управлява своето тяло и мисли. Така както някои от вас полагат усилия за тренировка на мускулите на тялото си във фитнеса, по подобен начин могат да упражняват и своя мозък. Тук обаче тежестите няма да свършат работа. Целта е да настроите мозъка си да работи за вас и да ви даде благата, за които се трудите. Може да тренирате мозъка си както да печелите повече пари, така и да бъдете по-успешни и щастливи.


Възможно ли е да тренираме мозъка си да печели повече пари?

Краткият и ясен отговор на този въпрос е категорично – ДА! Всеки един от вас може да упражни своя мозък да му спечели повече пари, като е познат и определен начин за това, който доста известни психолози и мотиватори упражняват и споделят. Най-важното е да започнете и след това да не се отказвате. Както изпяването на дадена песен по най-добрия начин изисква репетиции, така и тренирането на мозъка ни да печелим повече също изисква репетиране.

Нека разгледаме една примерна репетиция, с която може да тренирате своя мозък да печелите повече. Ще разгледаме ситуацията в няколко стъпки, които са препоръчани от експерти в тази област като Джон Асараф.

Стъпка 1: Поставете си точна цел за начин на живот и сума, която да спечелите за определен период

Първото нещо, което се изисква от вас да направите, е да посочите сумата, която бихте искали да печелите за определен период от време. Нека това да е една година, като си поставим за цел да печелим по 10 000 лева всеки месец или общо 120 000 лева всяка година. Нека това е нашата точна цел, с която ще упражняваме своя мозък. Нужно е също така да си представите въображаемо начина на живот, който искате да имате, притежавайки тази сума.

Съветът ни тук е да изберете напълно реалистични цели и реална сума, която да спечелите в рамките на конкретен период. Ясно е, че всеки иска да бъде милиардер за по-малко от година, но нека бъдем реалисти и си представим сума, която наистина можем да спечелим. След това уточнение преминаваме към следващата стъпка.

Стъпка 2: Утвърдете своята цел като си я повтаряте и си представете парите

След като вече имате цел, време е да свикнете мозъка си с нея. Това може да стане като си я повтаряте по няколко пъти на ден. Може да си я запишете на лист, който да виждате всяка сутрин след ставане и всяка вечер преди лягане. Текстът може да е от рода на – “Благодарен съм, че печеля по 10 000 лева всеки месец”. Ако сумата, която сте определили в първата стъпка е друга, използвайте нея. Четете това изречение поне по 5 пъти всяка сутрин и вечер или си го повтаряйте спокойно и уверено.

Докато си повтаряте написаната фраза, представете си, че наистина разполагате с тези пари. Помислете какво бихте направили с тях, почувствайте ги сякаш ги имате. Размишлявайте върху това как те ще се отразят на сегашния ви живот. Какво ще се промени в него, какво ще остане същото…

Важно е да съчините един въображаем филм на вашия живот, в който вие сте главния герой, който разполага с желаната сума и я използва по свой начин. Режисирайте една своеобразна кинопродукция в главата си и я изпълнете с възможно най-много детайли. Питате се защо се изисква това? По този начин вашият мозък ще задейства тази част от него, която ще работи, за да измисли как точно да спечелите желаната сума.

Стъпка 3: Запитайте се какво може да направите днес и какви физически действия ще ви отнеме да превърнете всичко в реалност

Последната стъпка от този план изисква от вас ежедневно да се запитвате какво може да направите, за да осъществите своята цел и да я превърнете в реалност. Помислете каква работа ще ви е нужна, какво действие ще трябва да извършите, за да постигнете целта си.

Докато изпълнявате последната стъпка, не забравяйте да продължавате и с предишните две. Тренирайте всяка една от тях, всеки ден – представяйте си целта във въображението си, упражнявайте мозъка си за нея и накрая помислите как да превърнете всичко това в реалност. Важното тук е, че когато вие давате на своя мозък този материал за асимилация, той ще се погрижи за крайния резултат. Както атлетите тренират своето тяло и го подготвят за първото място, така и мозъкът ви ще се подготвя за реализирането на крайната цел.

Най-важното е да спазвате основното правило – Репетирайте!


Ясно е, че ще има хора, които няма да повярват на написаното по-горе и може би ще го подминат с насмешка, но истината е, че ще пропуснат много. Човешкият мозък е податлив на трениране и може да бъде обучен чрез правилните упражнения и репетиции. Примерите, че този метод е донесъл успех, не са малко, а вие може да сте следващия успешен пример с този подход за успех. Нужно е да си поставите реалистична цел, да си представите как би изглеждал животът ви тогава и накрая да помислите как да я реализирате, как да превърнете мечтата в реалност. Дайте на мозъка си този план, а той ще навърже детайлите!

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *