Силата на мисълта – основата на успеха във вашия живот

силата на мисълта

В забързания начин на живот през XXI век малко хора имат време да останат насаме със себе си и своите мисли. Истината е, че тези, които го правят, често пъти успяват да постигнат своите цели. Веднъж осъзнали силата, която се корени в мислите ви, ще можете да постигнете цялостен контрол върху своето съзнание, а то ще свърши останалото, за да ви поведе по пътя към успеха.

Заглавието на настоящата статия посочва, че силата на мисълта е в основата на успеха в живота ви. Контролирането на мислите обаче е и в основата на вашия успех във всяко едно начинание и във всяка една сфера, в която желаете да се развивате. Защо е така? Какво се крие в контрола на мислите ни? Как да постигнем този контрол? На всички тези въпроси отговорите ще откриете в следващите редове.


Колко важна е всъщност силата на мисълта?

На пръв поглед да си говорим за силата на мисълта изглежда нещо съвсем неестествено. За мнозина тази тема на разговор би била доста непонятна, но не би трябвало да е така. Именно от мислите ни започва всичко. Те са изворът на нашите идеи, чувства, емоции и действия. Замислете се какво ще се случи, ако успеете да поемете контрола върху тях?

Мислите на всеки човек текат в неговото съзнание, като всеки ще признае, че не винаги решава какво точно иска да мисли в даден момент. Много често се сещаме за неща, от които изобщо не се нуждаем в конкретната ситуация. Има обаче и случаи, в които идеята в съзнанието ни проблясва като светъл лъч. Ние не можем да контролираме всяка една мисъл, във всеки един момент, но можем да поемем контрола върху посоката, по която са насочени нашите мисли. Нека си представим две ситуации и да ги съпоставим, за да разберем колко важни са мислите ни.

Да започнем с негативните мисли. Да приемем, че в даден момент се почувстваме болни и много от приятелите ни – “доктори”, започнат да ни поставят диагнози, без да имаме някаква връзка с тях. Ако в този момент приемем техните “съвети” и започнем да се притесняваме какво ни е, тогава ние изпълваме мислите си с доста негативизъм. Постоянно ще си мислим, че страдаме от някакъв вирус или от друго заболяване, като в същото време ще изпитваме страх и съмнение в себе си. Огромна е вероятността болестта ни да е въображаема и всички притеснения да бъдат напразни. Само че нашите мисли са насочени точно към този вид съмнения, от които не можем да избягаме. Правилната постъпка тук е консултация с лекар – специалист и решаване на проблема за кратко време.

В този пример силата на мисълта е насочена към негативната ѝ част, която също съществува и трябва да избягваме. Ако в случая просто си направим нужните изследвания и видим, че всичко с нас е наред, няма защо да се притесняваме. Не задълбочавайте проблема излишно, просто свършете каквото е нужно.

Нека да видим и другата страна на мисловната сила – положителната. Това е тази страна, към която трябва да се стремите.

Да речем, че имате някаква идея за бизнес, например ще си отваряте онлайн магазин и ще продавате лично произведени стоки. Ако подходите към тази идея с нужното желание и вяра, вие ще насочите мислите си към развитието на своя бизнес. Когато мислите за него, как да го подобрите и развиете, вашите мисли сами ще ви дадат отговорите. Ще забележите как в даден момент, когато най-малко очаквате, се сещате за поредното нововъведение, с което да развиете своя бизнес.

Сега помислите какво би се случило, ако подходите с негативизъм към вашата бизнес идея? Да, точно така – тя няма да стигне далеч. Когато няма желание, страст, упоритост и вяра в успеха, тогава не може да очаквате такъв. Така е както в бизнеса, така и в живота.


Как да контролираме своите мисли?

На този въпрос, до голяма степен, отговорихме с двата примера от предишната точка, но нека разгърнем още по-подробно въпроса. За да осъществите контрол върху своите мисли, вие ще се нуждаете от време. В него трябва да се упражнявате върху този контрол. Повечето хора биха се отказали от нещо още при първата мисъл за отказ. Следващият път, когато това се случи, не се предавайте толкова лесно. Положете усилия и стигнете до успеха.

Тук говорим за успехи, така че логично ще се постараем да насочим мислите си в положителна насока. Поставете си цел и мислете за нея, не се отказвайте и не се предавайте. Тренирайте своите мисли за нея, за да може подсъзнанието ви автоматично да ви дава идеи. Когато вие му подадете нужното зрънце, подсъзнанието ви само ще го отгледа и ще ви поднесе реколтата.

Има много велики философи и хора, занимаващи се с личностно развитие, които дори предлагат да напишете на лист хартия това, на което искате да научите своето съзнание. След това, трябва да си го повтаряте по няколко пъти на ден, като по този начин упражнявате контрола върху своите мисловни процеси. Това е вариант, но мисля, че ви стига да си поставите конкретна цел и да я следвате с голямо желание и вяра.

Ако пък искате три лесни за запомняне думи, с които да обучите своите мисли, нека са тези, които Джоузеф Мърфи препоръчва в книгите си: “здраве, богатство, успех”! Повтаряйте си ги по няколко пъти на ден, всеки ден, като вярвате в тях и не преставате да следвате целта си.


Защо контролът над мислите ни е толкова важен?

Сигурно се досещате за момент от живота ви, в който сте били объркани и просто не знаете как да постъпите. Запитайте се защо е така? Отговорът се крие в мислите ви и невъзможността да ги контролирате в даден момент. Чували сте, че всяко емоционално решение е грешно. В повечето случаи е така, защото мислите ни са под влиянието на емоции, които не можем да контролираме. А какво ще стане с нашия бизнес в подобни ситуации? Точно така, ще рухне! Преди да бъдете истински лидери и водачи на своя бизнес или на своята работа, трябва да бъдете такива на своите мисли. Вие трябва да ги управлявате, а хубавата новина е, че всеки може да го постигне.

Замисляли ли сте кое е единственото нещо, което може да контролирате, без да ви го отнемат? Сигурно се досещате, че това са точно вашите мисли. Дори да сте под влиянието на други умове, дори да ви налагат чуждо мнение, вие сте господар на своите мисли. Мислите са единственото нещо, което никой не може да ви отнеме, когато вие държите контрола над тях. В такъв случай може и да блъфирате пред другите, знаейки много добре каква мисъл тече в съзнанието ви.

Ето колко важна е силата на мисълта и тезата, че трябва да я контролирате! Истината е, че ако насочите мислите си в правилната посока и се постараeте да ги настроите по правилен начин, нищо не може да ви спре по пътя на вашия успех. Помнете, че вие сте единственият господар на своите мисли и те са единственото нещо, чийто контрол решавате вие. Не оставяйте мислите си разпилени – бъдете техният водач, техният господар, а те от своя страна ще ви се отплатят подобаващо, като ви поведат по пътя на успеха!

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *