Любовта като основно чувство по пътя към успеха

любов - принципите на успеха

В основата на успеха са вкоренени различни човешки чувства. Без тях трайните постижения няма как да бъдат постигнати. Тези чувства включват вярата, желанието, търпението за прогрес и други основополагащи вътрешни усещания. Сред тях обаче е и чувството за любов. Да обичаш и да бъдеш обичан – усещане, което може да възкачи човек до върховете на най-големите му успехи.


Любовта като част от успеха

Истината е, че без любов успехът в бизнеса, работата и отношенията, няма как да се задържи трайно във времето. Как ще оцелее един бизнес, ако не проявява любов към своите клиенти? Как един служител ще носи приходи за своя работодател, ако работи с клиентите на компанията и не се отнася с обич към тях и към задълженията си?

Отговорът на тези казуси е само един – чувството любов. То е в основата на постигането на прогрес, понеже играе важна роля и се нарежда до всички онези принципи на успеха, които движат дадена компания или конкретен човек напред. В следващите редове обаче ще засегнем любовта в отношенията между двама души. Става дума за онова чувство, което съдържа в себе си привличане, желание, страст и внимание. Няма да сбъркаме, ако кажем, че именно любовта притежава огромна сила, която трябва да се научим да използваме не само за успеха в отношенията ни със своята половинка, но и за успеха в бизнеса и работата.


Как да използваме любовта като двигател на нашите постижения?

За много хора, любовта е чувство, което стига единствено до изразяването на определени усещания между двама души. Не всеки може да превърне това чувство в двигател за огромен успех в бизнеса или мястото, където работи. Тези, които умеят да го правят, са гении, защото по този начин използват най-чистото човешко чувство, за да творят. Истинската любов носи със себе си не само привличане, но и изкуство, което различните хора изразяват по различен начин.

Колкото и да говорим за чувството любов, не трябва да забравяме, че то всъщност представлява и действие. За да бъде истински преживяна, любовта изисква и действия. От една страна, тези действия са свързани с отношенията, преживяванията и времето между двама души. От друга страна обаче, точно тези моменти могат да ви изкачат на по-високо ниво и да ги използвате като източник на вдъхновение, с което да ускорявате двигателя на своя успех.

Преживяванията, които споделяме със своята половинка, ни помагат да се отклоним от всички останали задачи, които имаме. Когато тези моменти са изпълнени с истински чувства, те ни презареждат и ни изпълват с положителна енергия. Използвайки я, ние можем да се върнем по-силни и по-мотивирани към нашите задачи, а също така да ги изпълняваме с повече желание и устрем към нови постижения.

Няма как да не засегнем и факта, че любовта има две страни. Както тя може да бъде съставката за ускорението на нашия двигател към успех, така и може да бъде причината за неговото забавяне. Любовта може да ни издигне до изключителни висини, но също така има способността да ни срине. Ето защо трябва да бъдем внимателни с нея и да избираме умно в кого да се влюбим. Важен момент в случая е, че дори да преживеем разочарование, не трябва да забравяме, че любовта отново може да се появи в живота ни. Важното е да я намерим в точния човек, там където чувството ще бъде споделено.


Истинската любов = споделената любов

истинска споделена любов

Отговорът на проблема от горния абзац се крие точно в тази формула. Истинската и чистата любов е еквивалент на споделеното чувство за обич. Само в този момент усещането е истинско и е способно да ни придвижи към нови постижения.

Преди да намерите истинската любов, уверете се, че вече сте постигнали обич към себе си. Не може да обичате истински някого, ако не обичате себе си. Как иначе бихте разбрали какво е любовта? Не се подценявайте! Обичайте себе си, работата си, близките си, клиентите си, за да може един ден да обикнете истински и своята половинка. Усещането за споделена любов е това, което не само ще ви накара да копнеете за повече време с нея или с него, но в същото време ще бъде корена на нови идеи и успехи.

Може би в този момент много хора се питат – добре де, как да намеря правилния човек? Спрете да се питате, защото един ден той просто ще се появи. Човек не може да избяга от съдбата си, но не забравяйте, че трябва и сами да положите усилия. За да може любовта наистина да се превърне в източник на успех в бизнеса и работата, трябва да откриете своята половинка и най-важното – да намерите подкрепа в нея. Само тогава може да бъдете сигурни, че триумфът е някъде там и ви чака.

Доста популярна е максимата, че до всеки успял мъж стои една жена. Истина е и примерите не са един или два, но не трябва да забравяме, че и до всяка една успяла жена може да стои един мъж. Основна причина за техния успех е любовта и подкрепата, която взаимно си оказват. Когато най-чистото чувство между двама души носи със себе си вяра, търпение и привличане, отхвърляйки ревност, неуважение и страх, тогава то е способно да роди благоденствие, което ни най-малко очаквате.


Правилно използване на сексуалната енергия

Говорейки за любов между двама души, няма как да не засегнем и сексуалната енергия, която прехвърча помежду им. Това е може би най-силната емоция, която е природно вродено човек да изпитва. Безсмисленото пилеене на сексуалната енергия няма да доведе до нищо повече от физическо удоволствие. Малко са хората, които успяват да овладеят това чувство и с него да запалят бушуващия огън на техния успех. Не случайно повечето примери за успели хора в бизнеса включват такива над 30 или дори над 40-годишна възраст, защото те са научили как да впрягат тази енергия и да я използват за нещо повече.

Хората, които изпитват истинската любов, лесно могат да направят разлика между любовта и интимните отношения. Първото е духовно преживяване, докато второто е биологическо, а истината е, че нищо не е по-силно от приятното душевно усещане. Няма съмнение, че любовта е най-великото човешко чувство, което може да бъде изпитано. Когато тя се съчетае със сексуалната енергия и романтиката, тогава можем да стигнем до върха на творческите ни сили. Това са природно-вродени чувства и едва ли има по-силна комбинация от тях, която да ни дари с гениалност.

В живота си ние обичаме своите родители, братя и сестри, своите семейства и приятели, но нито едно от тези чувства не е толкова силно, колкото любовта към партньора ни. Разликата се крие в сексуалната енергия, което усещането към нашата половинка притежава. Комбинирайки чистите чувства на любов, сексуално привличане и романтика, мъжът и жената са способни на велики дела, но още по-важното е, че в подобен момент те достигат до чувството на вечно блаженство.


Думите по-горе може и да не се разберат веднага от всеки, но ви уверяваме, че ако вникнете в тях, ще достигнете до същността им. Любовта между двама души е най-силното чувство на тази земя и ако то съединява правилно енергията на привличане и романтика, резултатът ще бъде стабилен успех в различни начинания. Там където има хармония в любовта, няма място за разногласия. А точно в такава среда виреят постиженията, идеите и творческите вдъхновения, които имат силата да променят живота ни и да го направят по-добър.

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *