3 „малки“ книги, от които ще научите много за бизнеса и успеха

3 книги за успех и бизнес

Книгите и стойността, която могат да ни дадат те, в много случаи не може да се измери дори с най-големите богатства на света. Идеята е там, че една книга може да промени коренно начина ви на мислене по определена тема и по този начин да постави началото на нещо голямо за вас и живота ви. В сферата на бизнеса има много книги, които разкриват историите на успешни предприемачи или просто разказват как да се мотивирате и да поемете по пътя към успеха и богатството. Не всяка книга обаче “ще ви докосне”. Точно затова сме подбрали три “малки” книжки, от които може да извлечете големи ползи.

Книжките са малки като обем, което ги прави удобни за четене и препрочитане, но истинската стойност се крие вътре в тях. Те разказват различни неща и покриват разнообразни теми, но целта им е една – да ви поведат по пътя към успеха. Е, нека не губим повече време и да видим кои са те.

Най-богатият човек във Вавилон

Авторът на този бестселър е американският писател Джордж Клейсън. Това е и най-популярната книга, написана от него, публикувана за пръв път през 1926 г. Тя разказва по увлекателен начин за живота и най-вече – за парите. Вавилонците са познати със своите несметни богатства, които им позволили да просъществуват дълги години в историята на света и да оставят град Вавилон като един от най-важните в историята на света.

“Най-богатият човек във Вавилон” включва няколко основни персонажа, които показват пътя към успеха и какво може да коства той на поелия по него. Книгата разказва не само за богаташи, но и за бедняци. По този начин читателят може да направи разликата за себе си, докато се поучава от вавилонските притчи за спечелване и умножаване на богатството си. Книгата показва, че принципите за парите, които важат днес, са важели и тогава. Няма значение дали търгувате с книжни пари, виртуални пари или монети, принципите за богатство са едни и същи.

Книгата е подходяща както за начинаещи в света на бизнеса, така и за доста по-опитните от вас. Веднъж прочитайки “Най-богатият човек във Вавилон”, тази книга ще стане неизменна част от вашата амбиция за постигане на успех.

Как да привличаме парите

Автор на тази книга е друг американец – Джоузеф Мърфи. Най-популярната му книга се нарича “Силата на твоето подсъзнание”, но и “Как да привличаме парите” не е за подценяване. Книжката се появи на българския пазар едва през 2019 година, така че вече може да се възползвате от нея.

“Как да привличаме парите” няма да ви даде точна рецепта за изграждане на състояние, няма да ви покаже някакъв магически начин да привлечете богатство. Тази книга е насочена към вашите мисли. Тя има за цел да ви покаже принципите, с които да свикнете и които да овладеете, за да изградите нужните качества, с които да привлечете парите.

Книгата на Джоузеф Мърфи може да ви служи като ръководство, към което да се обърнете, когато се нуждаете от мотивация. Това е книга, която може да препрочитате и винаги да откривате нещо ново в себе си, подтикнато от прочетеното.

Малка книга на милионера

Третата книга отново идва от САЩ. Тя е написана от предприемача Грант Кардон, който от дълги години споделя своите знания с всички нас, посредством книги, семинари и дори личен университет. “Малка книга на милионера” разказва части от пътя към успеха на своя автор, а освен това описва различни етапи от процеса на вашето забогатяване.

Книгата носи подзаглавието – Как да станете супербогати – но, отново да отбележим, че няма да ви даде магическа формула за успех. Такава просто трябва да бъде намерена от всеки един човек, вътре в него. Малката книга на милионера от Грант Кардон ще ви накара да повярвате, че наистина може да станете богати. Ще ви покаже обаче и как да задържите своето богатство, как да го използвате и управлявате. С тази книга ще научите, че богатството не минава задължително през успешно представяне в училище и университета. По-важното е да успеете в училището на живота.

Ако наистина искате да станете богати, “Малка книга на милионера” от Грант Кардон е едно много добро четиво, от което да попиете знания.


Разказахме ви за три книги, които могат да станат част от вашия успех в живота и бизнеса. И трите са на достъпни цени, а освен това са леки и приятни за четене. Дори може да ги прочетете в рамките на ден без никакви затруднения. Не забравяйте, че те са вашият източник на знания и начин за развиване на въображението. Всичко останало обаче зависи от вас самите и от труда, който ще положите, за да постигнете заветния успех. Прочитайки тези три книги, може да поставите стабилни основи по дългия път към реализирането на вашите цели.

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. AffiliateLabz каза:

    Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

  2. Jamesnonon каза:

    Good Website, Maintain the useful job. Thanks.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *