Бизнес идея за видео ревюта на устройства с афилиейт от Amazon

amazon affiliate видео ревюта на устройства

Афилиейт маркетингът е един от основните начини да печелите пари онлайн в днешно време. Този тип онлайн бизнес има доста предимства, като недостатъците му определено са нищожни спрямо плюсовете, с които се характеризира. Един от тях е вариативността, при която този модел се среща. Афилиейт се предлага в най-различни браншове, а един от най-големите партньори, с които може да се свържете, е Amazon. Платформата е изключително популярна, като тя продава всякакъв тип продукти онлайн. Въпреки че уебсайтът не е български, той е добре познат у нас. По-важното обаче е, че ви дава възможност да печелите с афилиейт програмата на компанията.

В следващите редове ще опишем бизнес идея за печалба с афилиейт маркетинг от Amazon, който ще бъде насочен към технологиите и различни устройства. Идеята е да правите видео ревюта на конкретни устройства, като ги тествате и сравнявате. Целта е да промотирате продуктите пред вашите зрители, като ги насочите към Amazon, откъдето могат да ги закупят. По този начин ще спечелите комисиона от всяка продажба.

След като направихме един бърз преглед на бизнес идеята, нека я разгледаме в три отделни етапа, които биха били успешни стъпки за началото и развитието ѝ. Това са:

  • създаване на канали за промотиране
  • стартиране на реални ревюта за продукти
  • печелене с афилиейт програмата на Амазон

Как да създадем силни канали за нашите видео ревюта?

социални мрежи

Първата част от реализирането на бизнес идеята с афилиейт от Амазон за различни устройства стартира от каналите, които ще изберете за промотиране. Тъй като социалните мрежи са широко използвани от много хора по целия свят, ще се спрем на тях, като същевременно включим и най-големия сайт за видео – YouTube. Тук е мястото да отбележим, че не се нуждаете задължително от уебсайт за реализирането на този бизнес. Ако ще наблегнете на текстовото описание, тогава може да се включи и сайт, но съветът ни е да се придържате към видео ревютата. По-късно ще кажем и причината затова.

Така, видео ревютата ни ще бъдат част от три мрежи:

  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram

При последните две социални мрежи ще трябва да изберете дали да промотирате директно през личния си профил или да създадете отделни страници за тази цел. Добър вариант е да имате отделна страница, но да застанете с името и лицето си в клиповете. По този начин ще създадете по-голямо доверие у зрителите, които искат да се запознаят с конкретната технология.

Що се отнася до YouTube, със сигурност сте ставали свидетели на много подобни опити за реализиране на такива идеи. Със сигурност има изградени имена в сферата на видео клиповете за ревюта на технологии и устройства, но това не означава, че не може да пробиете.

След като вече имате каналите в трите мрежи, добра идея ще е да ги промотирате за определено време, разбира се след като запишете няколко клипа. По този начин те ще добият популярност, гледания и споделяния, с които трафикът към тях ще се увеличи.

А защо да изберете видео ревютата пред текстовите ревюта? Отговорът на този въпрос се крие в същността на технологичните устройства. Когато човек може да види как се използва конкретното устройство и как изглежда спрямо човека, който прави ревюто, тогава е по-склонен да стигне до края на клипа и да се поинтересува от закупуването на продукта. Повечето хора предпочитат да изгледат няколко клипа, отколкото да прочетат същата информация.


Как да изберем продуктите за ревютата и как да ги правим?

След като вече имаме каналите, с които ще популяризираме нашите клипове, време е да ги създадем. За целта имате нужда от добра камера, като за начало може да използвате и тази на телефона ви. Добра идея е да се сдобиете със стойка за снимачното устройство, за да може лесно и бързо да го нагласяте срещу себе си или върху продукта.

Истина е, че видео ревютата не са за всеки тип човек, поради притеснението, което могат да изпитат. Ако обаче наистина си имате понятие от конкретната технология, няма от какво да се притеснявате. Когато се чувствате уверени в знанията си, винаги ще намерите думите, които да изречете. Тук е мястото да кажем как да изберете продуктите, които да опишете и анализирате. Спрете се на такива, които разбирате. Следете новите технологии в сегмента и правете ревюта за тях, въпреки че това не е напълно задължително. Например, ако смартфоните са вашата страст, направете ревюта за тях. Ако пък си падате по компютрите и лаптопите, изразете свободно своето мнение за конкретната конфигурация.

В този момент може би у много от вас изниква въпроса, откъде ще се сдобиете с тези устройства? Когато се превърнете в успешен афилиейт партньор на Amazon, ще може да получавате устройствата, които да снимате, но в началото ще е по-трудно. Най-лесният начин е да започнете от собствените си джаджи и да продължите с тези на приятелите ви. По този начин ще съберете задоволителен брой материали като за начало.

Много важна част от цялата процедура е съдържанието на клиповете, които ще заснемате. Какво ще бъде то, знаете най-добре вие самите, понеже се интересувате от конкретните устройства и технологии. Все пак, съветът ни е да включите по няколко думи за изгледа на устройството и неговия дизайн, да покажете как работи, да изтъкнете неговите предимства и недостатъци. Може предварително да си направите списък с подсказки и последователност на нещата, които да коментирате. Поставете го някъде до камерата, за да го виждате, докато гледате в нея. Така няма да си личи, че си помагате.


Как да започнем да печелим с Amazon?

amazon associates сайт

Да печелите като афилиейт партньор на Амазон определено няма да бъде лесна задача, но това не е невъзможно. Ако вложите нужната страст и достатъчно усилия, за да се развивате, имате голям шанс за успех. За да се превърнете в партньор на Amazon, ще трябва да кандидатствате за такъв през сайта на компанията Amazon Associates. Трябва да попълните определена информация и как смятате да популяризирате продуктите, което вече избрахме по-горе. Няма да имате проблеми с одобрението на вашия партньорски акаунт, така че много скоро след кандидатстването ще може да започнете да промотирате.

Изниква още един въпрос – дали да започнете да снимате преди да сте влезли в афилиейт програмата или след? Съветът ни тук е да не бързате с партньорската програма. Тя е там и ви очаква. По-добре съберете конкретна аудитория и запишете поне около 10-15 ревюта на различни устройства. Това ще увеличи доверието към вас. Освен това, в условията на програмата има изискване да реализирате поне една продажба в рамките на 6 месеца, за да може акаунтът ви да остане активен. Не се притеснявайте, ако нямате успех, понеже впоследствие пак ще имате възможността да се включите в програмата с нова регистрация.

Когато си спечелите лоялността на група потребители, тогава може да вкарате в играта и линковете за продуктите, които рекламирате, от сайта на Amazon. Идеята е посетителите да кликнат на линковете, които ще им предоставите в описанията на вашите клипове. Ако те направят покупка от Амазон, вие ще спечелите процент от нея. Комисионата варира, като обикновено започва от 1% и достига до 10%!


На български език или на английски да бъдат ревютата?

Този въпрос също е един от основните при тази бизнес идея. За да отговорим на него, нека поставим няколко подвъпроса, на които да открием отговорите.

Amazon е платформа, позната в цял свят, но най-вече в Щатите и Западна Европа. От България няма чак толкова покупки на сайта, понеже хората предпочитат да платят малко повече, но да получат продукта си в рамките на ден от български сайт. Така поставени нещата, ще бъде добре да правите ревютата си на английски. Хубавата новина е, че по този начин ще обхванете и българските потребители, понеже много от тях търсят такава информация именно на английски.

Ако ревютата ви са на английски, ще достигнете до много по-голяма аудитория и следователно – до повече шансове за печалба. За тази цел обаче е желателно да владеете езика и да го говорите свободно. Ако пък имате затруднения с това, все пак може да използвате родния език. С него определено имате по-голям шанс да изпъкнете, но само сред българските потребители. Минусът тук е, че вие може да сте направили страхотен анализ на конкретния продукт и вашият зрител да го купи от български сайт, а не от вашия линк в Amazon.


Как да изпъкнем сред конкурентите?

Тази бизнес идея определено не е някаква иновация в сферата. Тя вече се използва от доста хора, за които може да проверите в YouTube. Точно поради тази причина е нужно да изпъкнете пред останалите. Това може да стане по различни начини. Например, измислете атрактивен начин за правене на ревюто, разсмивайте зрителите си с шеги около устройствата, накарайте ги да се задържат и да изгледат видеото докрай.

Също така, може да анализирате какво правят вашите конкуренти и най-вече какво не правят. Възползвайте се от техните пропуски, като ги включите във вашите видеа, за да бъдете максимално полезни на посетителите си.


Печеленето на пари от комисиони за видео ревюта на технологични продукти в сайта на Amazon е само една от многото идеи за бизнес, които ви предлага афилиейт маркетингът. Този бизнес модел може да се опише в няколко изречения, както направихме в началото, но и сами се убедихте, че когато разширим анализа, нещата стават сериозни. Тази идея определено не е лесна за реализиране, но пък не изисква голяма първоначална инвестиция, дори може да се започне и без такава. Идеята е, че печалбите ви могат да достигнат много големи измерения. Да, в началото ще е трудно, но това не означава, че трябва да се отказвате. Дайте си време, не спирайте да се трудите и ще стигнете до успеха.

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *