3 идеи за развитието ви като онлайн инфлуенсър

3 идеи за инфлуенсъри

Може би повечето от вас са наясно какво точно е инфлуенс маркетингът и с какво точно се занимават инфлуенсърите, но нека го повторим още веднъж накратко. Това са хора, които са популярни в социалните мрежи и канали, като използват своята популярност, за да рекламират конкретни продукти или услуги на своите последователи. Инфлуенсърите печелят от рекламодателите и производителите на услуги, които те промотират.

Както и сами се досещате, този тип професия се развива онлайн. Ето защо решихме да разгледаме три типа инфлуенсър бизнес модели онлайн, с които може да започнете още днес. Става дума за:

  • Instagram
  • YouTube
  • Подкаст

Instagram Инфлуенсър

instagram снимка

Инстаграм е изключително популярна социална мрежа за споделяне на снимки и кратки видеоклипове. Това е място, където може да срещнете голям брой инфлуенсъри, мъже и жени, които рекламират продукти на различни компании пред многобройните си последователи. Точно в последната дума се крие и ключът към успеха. За да бъдете успешен инфлуенсър в Инстаграм, трябва да се сдобиете с голям брой последователи. По този начин вашите постове ще достигат до голям брой хора, а точно това е целта на брандовете, които рекламирате.

Въпросът е как да наберете многобройни последователи? Няма пряк път за тази цел, така че ще трябва да бъдете търпеливи, но постоянни в начина, по който ще привличате нови и нови фенове. Съветът ни е да бъдете истински, да бъдете себе си, като по този начин предизвикате повече следвания. Нужно е да публикувате качествено съдържание, с което да ангажирате своите фенове и по този начин да задържите техния интерес, като ги направите лоялни към вашата кауза. С голям брой последователи ще можете да стартирате рекламирането на различни брандове, но не забравяйте, че трябва да бъдете и внимателни, за да не загубите спечеленото доверие.

YouTube Инфлуенсър

youtube снимка

Има различни начини, по които може да печелите пари чрез YouTube, като два от тях са най-популярни. Става дума за рекламите на вашите видео клипове и платеното съдържание, с което рекламирате конкретен бранд. Тук отново препоръчваме да изберете ниша, с която сте добре запознати, за да може качеството на вашите клипове и самото рекламно съдържание да бъде максимално полезно за феновете ви. Ще отнеме време да наберете голям брой абонати, но това не е невъзможно. Важното е да им предоставите клипове, които ще ги заинтригуват.

И тук, важно е да бъдете внимателни и да не загубите спечелените с тежък труд и дълга работа последователи. Може да прочетете и нашия бизнес план за видео афилиейт с Amazon, който е един удобен начин да се стартира.

Подкаст Инфлуенсър

podcast микрофон

Третият тип инфлуенсър, който може да бъдете, е за подкастове. Те могат да си приличат с клиповете, но разликата е, че тук няма видео съдържание. Тук ще работите единствено с вашия глас и със съдържанието, което желаете да споделите. Ако попадате в категорията на YouTube инфлуенсърите, спокойно можете да създавате и подкастове на своите клипове. Има доста хора, които нямат време или възможност да гледате клиповете, които създавате, така че самото слушане на това, което казвате, може да им бъде достатъчно.

Предимство за подкаст инфлуенса е, че няма нужда да се снимате и да обработвате видеа. Нужен е само аудио запис, който може да е доста по-лесен за обработка, ако изобщо се налага такава.


Споменатите три типа инфлуенсър маркетинг са сред най-популярните и в тях има доста известни личности, които може да последвате. Защо и да не научите по нещо от тях, което да използвате в своите реклами. Запомнете, че тук най-важното е да изградите своята аудитория като бъдете себе си и промотирате съдържание, което разбирате. След това е важно да намерите точните брандове за партньори, чиито продукти или услуги наистина биха били от полза на последователите ви. Последната част е да запазите своята лоялна база и да я увеличавате. По този начин може да се превърнете в един успешен инфлуенсър без значение кой канал за популяризиране изберете.

MoneyMood

MoneyMood.net има за цел да разкрие пред вас възможностите на онлайн пространството, с които да печелите пари. Опознайте различните опции и настройте ума си правилно за успех!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *